Rejestracja konta

Rejestrując się w serwisie będziesz miał(a) możliwość skontaktowania się z innymi użytkownikami, zamieszczania ogłoszeń, zdjęć, komentarzy etc.

Rejestruję się »

Logowanie do konta:

 




Dziś tej mocy bardziej Wam potrzeba niż w jakiejkolwiek epoce dziejów...

Przepisy kulinarne


Drożdżówka sypana,puszysta, przepyszna.


Podaje przepis na przepyszną, puszystą drożdźówkę:

Składniki:

-100g droźdży(kostka)

- 4 szklanki mąki, 4 jaja, 1 szkalnaka cukru, cukier waniliowy, 1 szklanka oleju, 3/4 szklanki mleka, owoce, szczypta soli, kruszonka.

Do miski wkruszamy drożdźe, na drożdźe sypiemy cukier i cukier waniliowy, następnie kolejno jajka, olej, mleko, mąka i sól.

Przykrywamy ściereczką miskę i odstawiamy na 3 godziny. Następnie dokładnie mieszamy(mikserem), wykładamy na blaszkę, na wierzch owoce( w zależności od pory roku, w tej chwili polecam śliwki, na wiosnę rabarbar lub inne w zależności jakie lubicie i kruszonka.

Pieczemy w 200C, ok 40-50 min.

Kruszonka: 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki.

Smacznego!!

Basia źyczy.


« powrót


Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany(a) aby oglądać tą zawartość, aby móc dodawac komentarze.

rn